BURSA / NİLÜFER - Konaklı İlkokulu

Ekm

Jandarma Trafik Okul Komutanlığı trafından  okul öncesi öğrencilerimize trafik eğimi verildi.

Ekm

Haftanın çocuğu olan Elisa Ceylan bugün arkadaşlarına açık hava basıncı deneyini yaptırdı.

Eyl

2023-2024  Eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası etkinlikleri öğretmen ve öğretmenlerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını okulumuz adına temenni ediyoruz.

Haz

Okulumuzda, okul aile birliğinin destekleriyle hazırlanan kermese  öğrencilerimizle birlikte katılarak hem alışveriş yaptık hem de satılan ürünlere katkıda bulunduk. Çeşitli eşya ve yiyeceklerin olduğu stantlarda keyifli vakit geçirdik, yiyecek stantlarında ise farklı lezzetleri deneme fırsatımız oldu.

Haz

Okul öncesi öğrencilerimize mezuniyet töreni yaptık. Minik misafirlerimizi sevgiyle  büyüttük sevinçle uğurluyoruz. Artık seneye 1.sınıflarda görüşmek üzere."Tüm yıl boyunca özveriyle çalışan Zeynep BAŞARAN öğretmenimize ve velileimize teşekkür ederiz.

Baharın en güzel çiçekleri çocuklar.
Eğer gülüyorsa çocuklar, daha aydınlık olacak yarınlar. Çocuklar; bu bahar, gelecek sizin!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!"

Mrt

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir.

Bugün bu ülkede yaşayan herkes, özgürlüğünü şehitlerimize borçludur. Toprağın her bir karışı, Mehmet Akif Ersoy'un "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır.

Bu inançla Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.

Mrt

Milletimizin kurtuluşunu dile getirmesinin adıdır İstiklal Marşı   Konaklı ilk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin yıldönümü dolayısıyla program düzenlediler.    İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ock

Her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlaması, her annenin çocuklarını özgüven ve umutla büyütmesi ve her babanın çocuklarının bakımıyla gelişiminde sorumluluk alması için...

Okul öncesi eğitim, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerine yaptığı katkıyla okul hayatına başlarken onlara fırsat eşitliği sağlıyor. Bu nedenle, okula gidemeyen çocuğun ev ortamında eğitim ihtiyacının karşılanması, gelişiminin desteklenmesi büyük önem taşıyor. 5 yaş itibarıyla daha önce okul öncesi eğitim hizmeti almamış çocuklara ve annelerine yönelik bilimsel temelli ve ev merkezli bir eğitim programı olan Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) ile, anneleri evde çocuklarının eğitimine verebilecekleri destek konusunda güçlendiriyoruz. 1993 yılından bu yana uyguladığımız 25 haftalık program, kadınları annelik rollerinde güçlendirmek, çocuklarının bilişsel, fiziksel, sosyo-duygusal gelişimine destek vermelerini sağlamak amacı ile oluşturuldu. Düşük maliyetli bir erken çocukluk eğitim programı olan AÇEP, anasınıfına gidemeyen çocukları bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel anlamda destekleyen program, aynı zamanda annenin de kendisini duygusal olarak güvende hissetmesine ve ebeveynlik konusundaki becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor.

Ock

2022 VEDA EDERKEN YIL İÇİNDE DOĞUM GÜNÜ OLAN MİNİK ÖĞRENCİLERİMİZİN  DOĞUM GÜNÜNÜ VE YENİ YILI KUTLADIK. HOŞ GELDİN 2023 VE YENİ YAŞIM

Ara

2. ve 3. sınıf öğrencilemiz  öğretmenleri eşliğinde Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu filmini izlediler.

Ara

Düzenlenen tatbikatta  öğrenci ve öğretmenlerimiz deprem anında "çök, kapan, tutun" hareketleri ile güvenli alan oluşturup ardından kontrollü şekilde okulun bahçesine çıktı ve tatbikatı başarıyla tamamladılar.

Ara

Okul öncesi öğretmenimiz, minik öğrencilerimizle beraber "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" nı kutladılar.Etkinlikte emeği geçen  Başta velilerimiz olmak üzere, okulumuza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Konaklı ilkokulu Anasınıfı A subemiz  12-18 Aralık "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında geçmişten günümüze kadar gelen Türkiyemizin yörelerine ait eşyaların tanıtıldigi ve dogal köy ürünlerinin bulunduğu sergilerini sundular. Ayrıca beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemine dikkat çektiler. Emeği geçen veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Geleneksel Çocuk Oyunlarından her hafta yeni bir oyun sloganımızla bu hafta Çemberle İşbirliği Oyunu ilkokul öğrencilerimizle oynadık.