BURSA / NİLÜFER - Konaklı İlkokulu

Etiket Sonuçları: konaklı

May

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"kapsamında  söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu amaçla 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca okulumuzda yapılan resim, üç boyutlu maket ve benzeri çalışmaların sergilenmesi, okullarımızın alt eğitim kurumlarına ve halkımıza kendilerini tanıtabilmesi amacıyla  İhsaniye Agora Kapalı Pazar Yerinde “Dilimizin Zenginlikleri Sergisi ve Okul Tanıtımları Günleri Etkinliği”inde yerimizi aldık.

Mrt

Mart ayı faaliyetlerimizden “ Suyu tasarruflu kullanma konulu maket tasarımı” yarışmasına katılan öğrencilerim ve üç boyutlu çalışmalarımız

Mart ayı faaliyetlerimizden ”Suyun önemi, suyu tasarruflu kullanma” konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerimiz

Mrt

DEYİMLER VE ATASÖZLERİ OKUMALARI

Ock

Okulumuz anasınıfı öğrencilerinin geri dönüştürülebilen malzameleri ile yaptıkları kıyafetler ile düzenledikleri defileye öğrenci velilerimiz de katıldı. Yapılan bu etkinlikte her atığın çöp olmadığı ve geri dönüşümün gelecek nesillere bırakacağımız dünya için ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesinde Dede Korkut hikayelerinden birini okurken ve “Anlat Bakalım” oyununu oynarken…

Ara

2. ve 3. sınıf öğrencilemiz  öğretmenleri eşliğinde Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu filmini izlediler.

Ara

Konaklı ilkokulu Anasınıfı A subemiz  12-18 Aralık "Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında geçmişten günümüze kadar gelen Türkiyemizin yörelerine ait eşyaların tanıtıldigi ve dogal köy ürünlerinin bulunduğu sergilerini sundular. Ayrıca beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemine dikkat çektiler. Emeği geçen veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

• Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun

Kas

29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında her yıl kutladığımız Kızılay Haftası yıl içindeki belirli gün ve haftalar içinde önemli bir yere sahiptir. Doğal afetler dediğimiz depremlerde, sel ve su baskınlarında, önüne geçilemeyen büyük yangınlarda ve uluslar arasında çıkan savaşlarda dost elini uzatan, yaralı, kimsesiz, hasta insanlara hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit şekilde yardım eden kuruluşlar arasında en önde geleni "KIZILAY"dır. Okulumuz ilkokul ve ortaokul öğrencileri bu haftanın önemini hazırladıkları güzel anlatımla arkadaşlarına ve öğretmenlerine sundu.

Ekm

Tüm öğrencilerimizi Hz. Muhammed'in "Hicret" yolculuğunu konu edinen ilk animasyon filmi olan TRT ortak yapımı "Tay" filmiyle buluşturduk.

Ekm

Okul Bahçesinde/Açık Havada Kitap Okuma Etkinliği Yapıldı. Öğrencilerin Açık Havada Oksijeni Bol Miktarda Kullanarak Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırılmaya Çalışıldı. Öğrenciler Doğal Ortamda Kitap Okuyarak Hem Eğlendi Hem De Okuma Yaptılar.